Affald på afveje

Sammen med borgerne for en bedre by

Vi har fokus på:

Affald i det offentlige rum

Vi interesserer os for: at skabe flere og bedre muligheder for at komme af med sit affald når man færdes offentlige steder i vores lokalområde.

Vi ønsker: at der bliver sat flere affaldsbeholdere op. Allerhelst nogen, der er let tilgængelige og som er lavet til sortering.

Vi har indtil videre gjort følgende: Vi har været i kontakt med Rolf Hoelgaard fra Afd. for byg, land og miljø i Vordingborg Kommune. Han henviser til en sag fra aug. 2019 om øget affaldssortering i kommunens institutioner og virksomheder. Han skriver bl.a.: "Administrationen forudsætter dog, at der først skal indføres bedre affaldssortering i kommunens institioner, før det påbegyndes at arbejde med affaldssortering i det offentlige rum". Administrationen varetages i dette tilfælde af trafik og ejendomme.

Hvad er næste skridt for os? Vi vil tage kontakt til Trafik og ejendomme. Vi lægger nyt op i sagen her så snart vi har mere.

 

Du kan se den omtalte sag her: www.bbbbbbbbbb

Affaldssortering i offentlige virksomheder og institutioner

Vi interesserer os for: at flere offentlige virksomheder og institutioner får mulighed for at sortere deres affald og få det afhentet sorteret.

Vi ønsker: at styrke miljøhensyn og bæredygtighed i vores lokalområde, og vi synes affaldssortering er et oplagt sted at starte.

Vi har indtil videre gjort følgende: Vi har været i kontakt med Rolf Hoelgaard fra afd. for Byg, Land og Miljø i Vordingborg Kommune. Han henviser til en sag fra aug. 2019 om øget affaldssortering i kommunens institutioner og virksomheder. Der er pt igangsat et pilotprojekt på 5 af kommunens ca. 75 adresser. Der bliver sorteret i mad/organisk affald, restaffald og metal/hård plast/pap/papir, og affaldet afhentes også i disse kategorier. Erfaringerne fra projektet vil efter evaluering blive overgivet til øvrige institutioner, som skal have implementeret deres affaldssortering senest ved udgangen af 2021.

Hvad er næste skridt for os? Vi vil tage løbende kontakt til Byg, Land og Miljø. Vi lægger nyt op i sagen her så snart vi har mere.

 

Du kan se den omtalte sag her: www.bbbbbbbbbb

Indsamling af affald i naturen, på gader og i vejkanter

Vi interesserer os for: delsat være med til at skabe opmærksomhed omkring affald i ingenmandsland, og dels at være med til at skabe en adfærdsændring, så der bliver smidt mindre affald.

Vi ønsker: mindre affald i naturen, på gader og i vejkanter for derigennem at styrke miljøhensyn og bæredygtighed i vores lokalområde

Vi har indtil videre gjort følgende: Vi har været aktivt deltagende i div. organiserede affaldsindsamlinger. Vi forsøger desuden at synliggøre og anerkende de lokale ildsjæle og alle andre, der giver et nap med. Dette gør vi ved bl.a. at dele, linke og like de gode historier på feks. Facebook

Hvad er næste skridt for os? Vi vil tage kontakt til Trafik og ejendomme. Vi lægger nyt op i sagen her så snart vi har mere.

 

Hits: 267